Macramé “Meest voorkomende knopen”

Macrame is helemaal in, op Instagram zie je de mooiste macramé wandhangers, zelf geknoopte jurken en interieurdecoraties voorbij komen. Maar om daar te komen heb je oefening nodig. Wij zijn hier om je te helpen en te inspireren, zodat ook jij straks de mooiste macraméwerken kunt maken.


De starterkits

Voor beginners verkopen wij DIY macramé starterkits. Zo hebben we bijvoorbeeld een lampenkap, vlaggenlijn en een hangbakje. Al deze kits zijn ideaal als beginnende macramé-er en ze bevatten ook allemaal een duidelijke handleiding. Onze kits vind je hier:

Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, wil je misschien door naar de volgende stap; het maken van je eigen macramé patroon. Dat is precies waar dit inspiratie-artikel van pas komt! Wij begeleiden je door de meest voorkomende macraméknopen en de verschillen in touw, zodat jij kunt beginnen met je eerste eigen macraméproject. Probeer, combineer en experimenteer!


De touwen

Macramétouwen zijn er is veel soorten en maten. Sommige beter geschikt voor bepaalde projecten dan andere. Maar welke gebruik je nou wanneer?

Dunnere touwen, zoals de 3 mm of dunner werken bijzonder goed voor sieraden of fijne, delicate projecten.

Medium touwen, 4mm-6mm zijn het meest voorkomend, een goed formaat voor beginners. Vaak wat steviger dan de dunne touwen en een perfect formaat voor plant hangers, muur hangers, meubels, lantarens, gordijnen, kleden enz.

Dikke touwen, 8mm (en groter) maken echt een visueel statement en worden vaak gebruikt bij grote muurhangers. Ze zijn wat lastiger om mee te werken door het formaat, maar zeker de moeite waard voor grote projecten.

 • Ongeverfd Macramé Touw - Knots&Nerds - Twined - 8 mm
  Ongeverfd Macramé Touw – Knots&Nerds – Twined – 8 mm
  29,65
 • Ongeverfd Macramé Touw - Knots&Nerds - Twined - 6 mm
  Ongeverfd Macramé Touw – Knots&Nerds – Twined – 6 mm
  28,42
 • Ongeverfd Macramé Touw - Knots&Nerds - Twined - 4 mm
  Ongeverfd Macramé Touw – Knots&Nerds – Twined – 4 mm
  24,71
 • Ongeverfd Macramé Touw - Knots&Nerds - Twined - 3 mm
  Ongeverfd Macramé Touw – Knots&Nerds – Twined – 3 mm
  11,71

De knopen

De meest voorkomende knopen zijn:
-Larks head
-Square knot / Square half knot
-Spiral knot
-Half hitch
-Double half hitch
-Wrapping knot

Larks head

Square knot

Square half knot

Spiral knot

Half hitch

Double half hitch

Wrapping knot


Met deze basis kan je zelf de mooiste macraméwerken maken. Ga het uitproberen en laat ons weten wat je gemaakt hebt op Instagram en Facebook! Mis je nog belangrijke knopen? Laat het ons dan weten via Instagram DM!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *