Meaningful Midzomeravond Haarband

Op verschillende plekken in de wereld is midzomernacht een speciale feestdag om de langste dag van het jaar vieren en de hopelijk vruchtbare zomer in te leiden. Het is een van oorsprong paganistische vruchtbaarheidsfeestdag, maar is ook opgenomen in de christelijke vieringen als de geboortedag van Johannus de Doper. Wat je reden ook is, deze dag kun je mooi vieren met een prachtige Bloemenkrans haarband! (Patroon vind je onderaan de pagina!)

Voor Meaningful Crafts is het een belangrijke dag vanwege twee redenen;

Het veranderen van de seizoenen.

Ten eerste houden we van de veranderende seizoenen en vinden we het belangrijk om onze sociale samenkomsten en feestdagen mee te laten lopen met de seizoenen. Zo genieten we van winterse nachten samen, gaan we in de herfst op zoek naar fruit, noten en paddenstoelen, vieren we in de lente de eerste zonnestralen en de eerste ontluikende bloemen en picknicken we zomers graag met zingen en dansen.

Cultuur connectie met Finland

Ten tweede is één van de oprichters van Meaningful Crafts van Finse afkomst. In Finland is midzomer een van de belangrijkste feestdagen. Hoewel midzomer voor Finnen niet automatisch mooi weer betekent (het sneeuwt soms nog op midzomer!!) is het een moment voor de Finnen om hun normale gereserveerde zelf opzij te zetten, te dansen rond een vuur, te BBQ’en en op zoek te gaan naar een potentiele levenspartner. Wanneer je in de velden slaapt in de midzomernacht, zou je gaan dromen van je toekomstige levenspartner.

Dit jaar zal midzomer anders zijn dan normaal, vanwege Corona. We zijn echter alsnog van plan, met wat meer afstand, om rond een paal of vuur te dansen en onze liedjes te zingen!

Vilten Bloemenkrans Patroon

Als je dit jaar ook midzomer wilt vieren, of als je een zomerse bruiloft of ander feest hebt waar je een haarband voor nodig hebt, bekijk dan ons patroon voor onze Midzomer Haarbanden/Bloemenkransen!

Download het patroon hier:

Midzomer vilten bloemenkrans patroon

 

Wij hebben onze haarbanden gemaakt van ons 100% wollen 1 mm dikke TrueFelt, welke OEKOTEX-100 gecertificeerd is en voldoet aan de REACH en EN71 richtlijnen. Voor natuurlijk en veilig handwerken!.

Kies uit onze meer dan 80 kleuren wolvilt! TrueFelt

Laat een antwoord achter