Breien met lontwol voor beginners

(Arm) breien met lontwol is super populair de afgelopen tijd. En dat is logisch want breien met lontwol levert snel resultaat op, is fijn om te doen en je kunt het doen met fantastische materialen! In deze (video)beschrijving helpen we je op weg in de wereld van het breien met lontwol!

Als je liever breit op naalden heb je ook een set grote breinaalden nodig!


Hoeveel heb ik nodig?

Dat hangt heel erg af van je manier van breien of haken. Hoe dikker de naald, des te meer wol je gebruikt. Als je strak breit of haakt, gebruik je ook meer dan wanneer je losjes werkt. Splits je de lont, of gebruik je de hele lont? Kortom, het kan nogal verschillen. Je kunt dit als leidraad gebruiken:
Plaid 120 x 150 cm: ca. 3 kilo.
Kussen 50 x 50 cm (twee zijden): ca.1 kilo.
Sjaal 20 x 120 cm: ca. 500 gram.

Lontwol opzetten op breinaalden

Als je nét begint met breien hebben we hier een serie videos die je op weg helpen. In de eerste video zie je hoe je lontwol opzet op breinaalden. De volgende video laat zien hoe je breit op je armen!

 


Arm breien met lontwol voor beginners.

Er is niets fijners voor wol liefhebbers dan er tot hun ellebogen diep in te zakken! Armbreien geeft je het perfecte excuus en levert ook nog eens prachtige resultaten op! Of je nu een deken of een vloerkleed breit, het wordt zeker mooi! In de onderstaande video laten we je zien hoe je kunt armbreien!


Afhechten

Aan alle goede dingen komt een eind. Wanneer je klaar bent met breien moet je je werk afhechten. In de video hieronder laten we zien hoe je je werk afhecht!


Wat doe ik als het lont gebroken is?!

Wie geen fouten maakt maakt niets! Soms breekt je lont, maar geen paniek, in de video hieronder laten we zien hoe je gemakkelijk je lont weer aanhecht!


Onderhoud van je lontwol project

Veel mensen vragen ons hoe je je dekens en vloerkleden van lontwol wast en onderhoud. Gelukkig hebben projecten van lontwol weinig onderhoud nodig omdat wol van natuurlijk vuil afstotend werkt.

Als je toch je werk moet wassen doe dit dan met de hand en met een wolwasmiddel. De wol kan nog steeds vervilten dus vermijdt grote temperatuurwisselingen, wrijving en wisselingen van zuurgraad!

Lontwol heeft de neiging of af en toe te “pillen”. Dit betekent dat het een soort mini wolballetjes loslaat. Als je dat wilt voorkomen kun je je werk een beetje natvilten. Dit sluit de vezels en vermindert pillen aanzienlijk.

Om je werk licht te vervilten maak je een emmertje met zeepwater. Het liefst met een natuurlijke zeep zoals olijfzeep. Maak het water niet té heet want je gaat het vervolgens met je handen over je werk wrijven. Hierdoor vervilt de lont net genoeg dat de vezel dicht gaat.

We hopen dat deze video beschrijving voor breien met lontwol voor beginners je op weg heeft geholpen. We vinden het altijd leuk om jullie resultaten te zien dus deel ze vooral met ons op instagram of andere sociale media!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *