Overzicht van verschillende naaldvlies / prefelts

Als het gaat om naaldvlies / prefelt, zijn er verschillende soorten beschikbaar. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Hieronder geven we een overzicht van onze verschillende soorten naaldvlies:

Merino naaldvlies 22 micron: Dit is een zeer solide 100% wollen naaldvlies met een gelijkmatig oppervlak en geschikt voor grotere werkstukken. Het gewicht is 150 gram per m2 en de rol is 160 cm breed.

Europees naaldvlies 27 micron: Dit 100% wollen naaldvlies wordt geproduceerd volgens biostandaarden in Europa. Het is lekker zacht, maar niet zo zacht als het fijnste type. Dat wordt echter gecompenseerd door de fantastische prijs-kwaliteitverhouding en stevigheid. De rolbreedte is ongeveer 140 cm en we bieden 9 kleuren aan. Het gewicht per m2 is 140 gram.

Fijn naaldvlies 19,5 micron. Dit 100% wollen naaldvlies is dun en luchtig en zo zacht dat het moeilijk is om het los te laten terwijl je het in je handen hebt! Het gewicht van dit vilt is ongeveer 120 gram per vierkante meter en het is ongeveer 5 mm dik. De rolbreedte is ongeveer 120 cm en we bieden 44 kleuren aan.

Fleece2Felt. Zeer dik en stevig 5 mm dik naaldvlies met een gewicht van maar liefst 300 gram per m2. De rol is 65 cm breed.

Naaldvlies met zijde. Dit artikel, ook wel Wosiweb genoemd, is gemaakt van superfijne (19,5 micron) merinowol met toevoeging van 20% moerbeizijde. Het naaldvlies is gemakkelijk te vilten en voelt heerlijk zacht aan. De zijde geeft het vilt een luxueuze glans. WoIsiweb heeft een gewicht van ongeveer 85 gram per vierkante meter en is 120 cm breed.

Extra fijn naaldvlies. Dit is een extra dunne versie van ons reguliere naaldvlies. Dit naaldvlies is ongeveer een derde lichter. Het gewicht per vierkante meter is slechts ongeveer 85 gram in vergelijking met 120 gram voor de normale variëteit. Ideaal voor het maken van een zeer flexibel en zacht vilt, bijvoorbeeld voor kledingstukken. Verkrijgbaar in de ongekleurde witte kleur. De breedte van de stof is 120 cm.

Wosiwebs Melweb. Net als het normale naaldvlies weegt het ongeveer 120 gram per vierkante meter, maar is het samengesteld uit zwarte en witte wol. Samen maakt dit een prachtig gemengd donkergrijs. De breedte van de stof is 120 cm.

Duoweb – fijn tweezijdig naaldvlies. Duo bestaat uit twee lagen naaldvlies: één laag zwart en één laag wit

Laat een antwoord achter