Meervilt! Europese Merino Wol Roving – Diervriendelijk en Milieuvriendelijk

Merino schapen staan bekend om hun vermogen om uitstekende kwaliteit wol te produceren. De meeste mensen denken dat dit schapenras voornamelijk uit Oceanië komt, maar eigenlijk is het een vergissing om te denken dat dit schapenras alleen daar welig tiert. Van oorsprong komt het merinoschaap uit Noord-Afrika en Spanje. Gelukkig is het exporteren van merinoschapen uit Spanje sinds de 18e eeuw niet langer strafbaar met de doodstraf. Merino wol wordt geassocieerd met zachtheid en veelzijdigheid en is geschikt voor allerlei toepassingen.

Merino schapen: geschiedenis en verspreiding

Hoewel merinoschapen vaak worden geassocieerd met Australië, komt het schapenras oorspronkelijk uit Noord-Afrika en Spanje. Voor de 18e eeuw was het exporteren van merinoschapen uit Spanje een misdaad die bestraft kon worden met de doodstraf. Tegenwoordig worden merinoschapen over de hele wereld gehouden, inclusief in andere Europese landen.

Voordelen van Europese merino wol: dierenwelzijn en ecologische verantwoordelijkheid

De wol van Europese merino’s is minder fijn dan die van merino’s uit warmere gebieden, zoals Australië. Maar verder heeft deze wol dezelfde uitstekende eigenschappen waar merinowol om bekend staat, namelijk zachtheid en veelzijdigheid. Het belangrijkste voordeel van Europese merinowol is echter dat het gegarandeerd mulesing-vrij is en dat het een kleinere ecologische voetafdruk heeft, omdat het niet van ver weg hoeft te worden getransporteerd. De fijnheid van 27 micron maakt de wol geschikt voor de meeste toepassingen.

Kleuren en beschikbaarheid van Meervilt! Europese Merino wol

Meervilt! Europese Merino wol is verkrijgbaar in 60 trendy kleuren, waaronder 10 trendy gemengde kleuren. De wol wordt gifvrij geverfd met hoogwaardige synthetische verven uit Zwitserland volgens de normen van Oeko-Tex 100 en EU Ecolabel voor textielproducten. Een volledige kleurenkaart is beschikbaar.

Europese Merino Lontwol Schapen geschoren

We verkopen de Europese Merino Lontwol in de volgende opmaken:

50 gram zakjes

250 gram zakjes

kilo’s

bumpsen

Duurzame productie van Meervilt! Europese Merino wol

De schapen die deze mooie wol produceren worden gehouden door kleinschalige familiebedrijven die werken volgens de principes van de biologische productie. Niet alle bedrijven zijn echter bio-gecertificeerd vanwege de hoge kosten. Daarom kan Meervilt! geen certificering voor de wol afgeven. De geschoren wol wordt vervolgens zorgvuldig geselecteerd en gewassen met milieuvriendelijke middelen om eventuele onzuiverheden te verwijderen. Het verven van de wol gebeurt ook op een duurzame manier, zonder schade toe te brengen aan het milieu.

Meervilt! hecht veel waarde aan duurzaamheid en transparantie in de productieketen. Daarom wordt alle wol rechtstreeks bij de producenten in Europa gekocht en wordt er geen gebruik gemaakt van tussenpersonen. Dit zorgt niet alleen voor een eerlijke prijs voor de producenten, maar ook voor een kortere productieketen en dus minder transport en CO2-uitstoot.

Europese Merino Lontwol Schapen kudde

Meervilt! Europese Merino wol is een duurzaam geproduceerd product van hoge kwaliteit. De wol wordt geproduceerd door Europese merinoschapen, die op een diervriendelijke manier worden gehouden. De wol is gegarandeerd mulesing-vrij en heeft een kleinere ecologische voetafdruk omdat het niet van ver weg hoeft te worden getransporteerd. Meervilt! biedt een brede selectie van kleuren en de wol is geschikt voor vele toepassingen. Door rechtstreeks bij de producenten te kopen, zorgt Meervilt! voor een eerlijke prijs en een kortere productieketen met minder CO2-uitstoot. Al met al is Meervilt! Europese Merino wol een verantwoorde keuze voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit en duurzaamheid.”

Europese Merino Lontwol Schapen bezoek

 

Laat een antwoord achter