Onze reis naar Nepal, het moederland van onze BhedaWool

We gingen naar Nepal om te bekijken hoe onze BhedaWool gemaakt wordt! Reis met ons mee naar het land van bergen, vriendelijke mensen en wol!

Hoewel we gigantisch druk waren met het bouwen van deze webshop deze zomer hebben we toch besloten onze Bhedawol, HandFelt en viltballetjes leveranciers in Nepal te bezoeken. En daar hadden we geen spijt van! Wat geweldig om te zien hoe onze producten gemaakt worden en om met onze leveranciers de laatste kinken uit de (voorraad) kabels te werken!

Waar we het meest van onder de indruk waren was hoe onze producten écht handwerk zijn. We voelen ons soms een beetje schuldig dat we wel eens klagen als we 18 mm balletjes bestellen en 20 mm balletjes krijgen. Nu we gezien hebben hoe deze enorm getalenteerde dames de balletjes maken, en dat ze nog door een tweede persoon gecontroleerd worden denk ik dat we niet meer zal klagen over enkele balletjes die niet de juiste maat hebben! De Reis was een ware “eye-opener”!

Wij vinden het super belangrijk dat onze producten geproduceerd worden onder eerlijke en verantwoorde omstandigheden. We wisten al dat de fabriek vrouwen met weinig kansen aanneemt om hen uit armoede te halen/houden. Het is echter altijd belangrijk om ook zelf te zien hoe de omstandigheden zijn. Niet elke leverancier heeft de middelen om alle certificaten aan te vragen en wanneer ze die wel hebben is dat terug te zien in de prijs. Onze BhedaWool supplier heeft niet het FairTrade certificaat, maar wat we zagen en voelden in de fabriek geeft ons vertrouwen dat ze écht met en voor hun medewerkers werken. We hebben een aantal dames geïnterviewd en velen van hen werken al 15 jaar voor onze leverancier! We zagen ook veel vrolijkheid en gelach op de werkvloer wat ook een goed teken is van een fijne werkomgeving.

Zoals ze vaak zeggen; een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden; zie hier foto’s van het proces van het maken van onze vilten producten!

Het maken van de BhedaWool

IMG_2797

Is het niet geweldig? Bekijk de kleuren hier!!

Laat een antwoord achter