Felting by Numbers – Kleuren met Wol!

We proberen altijd nieuwe dingen uit en halen vaak inspiratie uit andere velden dan textiele creativiteit. Dit zorgt ervoor dat we op unieke en gave ideeën komen. Eén van onze favoriete technieken is naaldvilten en we hebben iets bedacht dat ervoor zorgt dat iedereen, inclusief beginners, met ons kunnen genieten van deze techniek!

Een kleurboek van wol!

Hoe zijn we op het idee gekomen?

Misschien heb je wel eens gehoord van kleurboeken voor volwassenen? Deze gedetailleerde kleurboeken zijn ontworpen om volwassenen te helpen ontspannen. Door de intensieve, geconcentreerde precisie en de herhalende bezigheid die nodig is om te kleuren wordt een gevoel van ontspanning opgewekt. Het is eenvoudig genoeg om je handen iets te doen te geven, maar niet zo moeilijk dat het stressvol wordt. Hierdoor is het een goede afleiding van de dagelijkse sleur.

Voor handwerkers die liever een naald vasthouden dan een potlood, hebben wij nu het viltpakket “Felting By Numbers” ontwikkeld. Perfect voor mensen die op zoek zijn naar iets wat ontspannend én leuk is!

Hoe is het pakket ontworpen?

We hebben onze ontwerpster Joor gevraagd om met onze MiniBheda’s, drie ontwerpen te maken. MiniBheda’s zijn de kleinere, 2 grams, versies van onze De Witte Engel BhedaWol.

De drie ontwerpen zijn: de “Veggie Bag”, met tuingroenten met een warme Zuid-Franse zomerse stijl. Voor op weg naar de markt of de wijngaard!

De “Dream Catcher Bag”/Dromenvanger tas met een modern ontwerp voor alledaags gebruik. Om stijlvol je spullen (en dromen) in mee te vervoeren. Neem hem mee naar een festival, je yogales of je school.

De fantasievolle “Love Wildlife Bag” met vrolijke kleuren en een speels natuurthema. Perfect voor vrolijke, een tikje rusteloze mensen die altijd het avontuur opzoeken! Fijn om mee te nemen naar het strand, op een wandeltocht of naar een dierenrechtendemonstratie.

Om het voor iedereen toegankelijk te maken is het design al op de tas gedrukt. Ook zit er een patroon bij met daarop welke kleuren we waar adviseren. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen ontwerp ervan maken!

Wij vinden natuurlijke materialen erg belangrijk en streven naar duurzaamheid binnen onze producten. Niet alleen is onze BhedaWol een natuurlijk materiaal (100% wol), maar ook de tas is gemaakt van biologisch katoen. De prikmat die bijgeleverd wordt is gemaakt van ecofoam en de viltnaald is gemaakt van hoge kwaliteit staal. Tenslotte hebben we besloten om dit product “in zichzelf” te verpakken en samen te binden met een juten touw, waardoor we geen plastic zakje hoeven te gebruiken!

Is naaldvilten nieuw voor je?

Naaldvilten is makkelijk en een goede manier om kennis te maken met vilten in het algemeen, wol en haar speciale eigenschappen. Volg de drie simpele basisregels en ook jij wordt een viltexpert!

  • 1) Prik goed recht, op en neer! Wanneer je schuin prikt, of tijdens het prikken de hoek wijzigt is er een kans dat de naald breekt. Door op en neerwaartse beweging kan de naald nauwelijks breken.
  • 2) Prik niet té diep; als je door je prikmatje prikt kun je de tafel raken en dan breekt de naald. Werk je op je schoot (niet aan te raden) dan kun je jezelf raken en dat doet pijn. Probeer ook niet in je vingers te prikken, de naald is erg scherp ;).
  • 3) Doe rustig aan en geniet ervan! Het is geen wedstrijd en een deel van het plezier komt van het langzaam tot stand zien komen van je tas!

De Felting By Numbers pakketten komen met alle materialen en gereedschappen die je nodig hebt om het te maken. Het bevat ook een uitgebreide uitleg en elke tas heeft een extra klein projectje wat je kunt maken van de overgebleven wol!

Wil je een van de pakketten proberen? Koop ze hier!

Laat een antwoord achter