Ibiza style Warp&Weave kussen

Stel je eens voor; De warme zon op je gezicht, een zacht briesje door je haren. De warmte van de ochtendkoffie in je hand, je sluit je ogen en laat je lichaam rustig zakken op het meest comfortabele en zachte kussen, gemaakt van het fijnste wol. Het is lente, Ibiza style!

Ibiza kussen weven, zelf kussen maken ibizastijl, zelf ibizastijl kussen maken instructies

Deze lente laten we onszelf meevoeren in de Ibiza style. Niet alleen in onze kleding en onze huizen, maar ook in onze creativiteit komt deze style naar boven. Denk aan het implementeren van materialen en Ibiza kleuren zoals mos groen, zacht roze en helder ecru. Combineer dit met bijvoorbeeld rotan, (macrame) touw en verwassen hout en je hebt het perfecte Ibiza gevoel.

In deze inspiratie post laten we je zien hoe je je eigen Ibiza style kussen maakt, met gebruik van ons Warp&Weave weefraam en Meervilt! Europese Merino Lontwol.Laten we beginnen:

Voor het opzetten van je weefraam en weefwerk bekijk onze Hoe zet je je weefraam in elkaar en Weef Basics inspiratie posts.

Als je weefraam eenmaal staat is het eerst tijd om te kiezen; wil je een hele lont gebruiken of hem splitten? Het voordeel van splitten is dat je een dunnere lont krijgt en daardoor een wat verfijnder kussen.

Begin met weven aan beide kanten van je weefraam en druk de wol goed aan. Zorg dat beide kanten mooi gelijk zijn. Heb je de basis staan? Dan hebben we hieronder een paar video’s om de details perfect op je Warp&weave Ibiza style kussen te krijgen.


Hoe maak je de vlecht in het midden van het ibiza kussen:

 

Franjes Franjes Franjes!

Hoe borduur je de kleine blaadjes op het kussen:


Laatste stap

Als laatste weef je het kussen dicht, maak je het weefraam open en haal je het weef werk eruit. Omdat je hem eruit haalt hoef je niet het hele kussen af te knopen, maar kan je alleen 2 hoeken knopen om hem dicht te maken. We hebben al aan 2 kanten franjes gemaakt, omdat het werk nu uit het weefraam is kan je de andere kanten ook, op dezelfde manier, bekleden met franjes.

Hoe maak je nu van je weefwerk een kussen? Er zijn 2 opties:

Met een stuk van ons poppentricot kan je zelf, precies op het juiste formaat, een kussen naaien en deze vullen met lontwol. Naai vervolgens je weefwerk op de voorkant van het kussen. Of, als dit je te ver gaat, koop een kussen van het juiste formaat en naai het weefwerk erop.


Tijd om te genieten van je Ibiza kussen

Nu is het tijd om heerlijk op de bank te ploffen, leunend tegen je zelfgemaakt Ibiza style kussens.

Er zijn zoveel manieren om met een Warp&weave weefraam kussen te maken. Nu dat je de basics onder de knie hebt, is het tijd om los te gaan!

We zien niets liever dan hoe jouw Ibiza style kussen eruit is komen te zien, dus vergeet ons niet te taggen op Instagram @meaningful.crafts.

Ibiza kussen maken binneninterieur

Laat een antwoord achter