Wollen Poef Haken

De mens gebruikt sinds het Stenen Tijdperk al wol. Je zou dus denken dat het een logische keuze is voor in ons interieur. Echter met alle materialen waar je tegenwoordig uit kan kiezen wordt wol wel eens vergeten. Dus gaan we laten zien hoe je wol kan toepassen in je huis, door middel van je eigen gemaakte wollen poef!

Wol brengt zo veel warmte in je huis, om die reden zie je het ook zo vaak terug in bijvoorbeeld plaids en sloffen. Maar er zijn nog veel meer manieren om te genieten van dit mooie materiaal. Vooral ons XXL lontwol met prachtig gevilte uiterlijk is een fantastische manier om textuur en warmte in een ruimte te brengen.

Regenboog poef close up, regenboog poef breien

Wist je dat

Wol help ongewenst geluid te dempen? Zo kan je je focussen op het geluiden waar je blij van wordt. Ook helpt het de vochtigheid van een kamer te reguleren.

Als je je druk maakt om wollen meubels, niet doen. Wol heeft een natuurlijk wax laagje, zie het als een ingebouwde vlekken verwijderaar. Ook promoot wol de groei van bacterien niet, in tegenstelling tot andere materialen, die allergieën kunnen veroorzaken. Dit maakt wol een veel gezondere optie.

De meerkleurige poef is een echte eyecatcher in je interieur met zijn warme kleuren en xxl haak steek.

Om je op weg te helpen je eigen wollen poef te maken, hebben we een stap voor stap uitleg voor je gemaakt en een korte video hoe je het haakwerk opzet.

 

Wat heb je nodig?

Regenboog wol oranje-rood-grijs (of je eigen favoriete kleur potloodlont!)

Amour Crochet Hook 12.00mm (Haaknaald 12.0mm)

Voor een poef van ongeveer Ø55 cm heb je zo’n 1 á 1,5 kilo space- regenboogwol nodig. Wij hebben een Clover haaknaald van 12 mm gebruikt. En je hebt natuurlijk een poef nodig om je haakwerk overheen te maken, deze vind je bij veel (online) meubelzaken.

 

Voor je begint:

Lees de instructies eerst goed door. De bekleding van de poef is aan één stuk gehaakt. Eerst de cirkel voor de bovenkant, dan de zijkanten. Deze zijn gehaakt zonder te meerderen. En de bodem is aan het geheel vast gehaakt. Sluit iedere toer met een halve vaste. Lontwol is tamelijk breekbaar. Trek niet aan de draad tijdens het haken, maar voer hem zorgvuldig mee. Is de draad toch gebroken? Geen probleem, klik hier om te zien hoe je dit makkelijk oplost.

 

Het opzetten:

 

Daar gaan we!

In de video geven we een korte uitleg hoe je begint. Hieronder zie je een stap voor stap uitleg van begin tot eind.

 

Haak een ketting van 4 lossen en sluit met een halve vaste.

Ga als volgt verder:

1e toer: haak 6 vasten in de ring

2e toer: haak 2 vasten in iedere steek, (12 v.)

3e toer: *1 v, 2 v. in volg.st* herhaal van * tot * (18v.)

4e toer: *2 v, 2 v. in volg.st* herhaal van * tot * (24v.)

5e toer: *3 v, 2 v. in volg.st* herhaal van * tot * (30v.)

Vanaf de 6e toer steeds de 6 meerderingen gelijkmating over de tour verdelen, zodat het werk mooi rond wordt. Haak verder tot de circel net zo groot is als de bovenkant van de poef. Ga verder zonder te meerderen voor de zijkant van de poef. Als de hoogte van de poef bereikt is, gaan we voor de onderkant weer minderen. Stop eerst de poef in het haakwerk en haak dan als volgt verder: Minder verdeeld over de volgende toer 6 stukt. Blijf deze toer herhalen tot er tenslotte 6 steken over zijn. Hecht de draad af.

Hopelijk heb je nu alle informatie die je nodig hebt voor het maken van je eigen wollen poef. Zo kan jij ook genieten van de comfort en warmte van wol in je interieur. Wij zien natuurlijk ook graag jullie resultaten dus vergeet ons niet te taggen op Instagram of Facebook!

Laat een antwoord achter