Schattige en veilige baby slofjes van vilt

Als je iets zelf maakt weet je precies wat er mee gebeurd is en waar het vandaan komt! Deze veilige baby slofjes kun je maken van ons veilige, 100% wollen TrueFelt. Alle materialen voor deze slofjes zijn OEKOTEX 100 product klasse 1 gecertificeerd en dus veilig voor babies! Dus zelfs als je baby de slofjes wil opsabbelen weet je dat het veilige niet giftige materialen zijn!

(Klik en sleep het plaatje om te roteren!)

Nodig voor schattige baby slofjes

Materiaalpakket

We hebben 80 kleuren TrueFelt om uit te kiezen als je je eigen ontwerp wilt maken (zie hieronder voor hoe!). Wil je eenzelfde kleur gebruiken als in de voorbeelden, klik dan hier voor makkelijke kant en klare materiaalpakketjes voor de kleuren! Deze pakketjes bevatten de materialen en een geprinte omschrijving!

Of kies je eigen kleuren:

1 mm vilt:

Voor de gekleurde delen van de slofjes en voor het konijntje gebruik je VLAP (20 x 30 cm lapjes) van Truefelt, 100% wol, 1 mm. Dit materiaal is OEKOTEX-100 gecertificeerd en REACH, EN71:1,2,3a

3 mm vilt:

De onderkant van de slofjes is gemaakt van 3 mm vilt, TrueFelt, 100% wol, bijvoorbeeld wit.

Garen

Voor het naaiwerk gebruiken we Venusgaren, wat ook Okotex gecertificeerd is. Mooie en betaalbare, 6 dradige borduurgaren. Een draad is 8 meter lang en gemaakt van 100% gemerciseerd Egyptisch katoen. Mooi te combineren met onze Truefelt vilt. Iedere Truefelt kleur heeft een corresponderende Venus garen kleur.

Handig:

Clover aftekenstift

Je maakt deze veilige babyslofjes makkelijk; download het patroon en volg de stappen in het document of hieronder!Making these slippers is easy, download the free pattern below and follow the steps.

Patroon

Tip: Vergeet niet om twee verschillende slofjes te maken, één voor elke voet 😉

 

De letters in de beschrijvingen corresponderen met de letters in de patronen! Knip de papieren patronen uit en speld ze op het vilt.

Instructies stap voor stap:

1 Trek het patroon over op het vilt en haal het papieren patroon eraf. Knip de vormen uit.

Tip: Leg de patronen dicht tegen elkaar zodat je geen vilt verspilt!

2 Splijt het splijtgaren in twee keer 3 draden.

3 Teken het gezichtje op het konijntje aan de hand van het patroon. Borduur nu het gezichtje op het vilt.

4 Naai het gezichtje op deel B van het vilt.

Voor de volgende stappen gebruik je een Festonsteek.

5 Naai deel C op deel A&Z.

6 Naai daarna deel B op A&Z.

Klaar!

Laat een antwoord achter