Macramé Windlicht

Macramé is weer razend populair! En dat is logisch, want het levert vaak de mooiste resultaten op, het is heel leuk om te doen en op zo veel manieren toepasbaar. In onderstaande video, die Twirre van Handmade Heaven speciaal voor ons heeft gemaakt, helpen we je op weg in de wereld van Macramé!

Macramé?!
De Macramé geschiedenis gaat terug tot de 13de eeuw! De meeste mensen koppelen de macramékunst aan de jaren zeventig, het decennium waarin deze knoopkunst ongekende populariteit genoot. Macramé ontstond echter al enkele eeuwen daarvoor, waarschijnlijk is het zelfs al ontstaan in de 13de eeuw bij de Arabische wevers.
Twirre heeft speciaal voor Meaningful Crafts een Windlicht hanger ontworpen en legt in deze video stap voor stap uit hoe jij deze zelf kunt maken.

 

Wat heb je nodig?

Bepaal eerst hoe groot je het windlicht wilt maken. In de video zie je 2 formaten. Voor het grote windlicht gebruik je 8mm Knots&Nerds Macramé touw en voor de kleine 6mm Knots&Nerds Macramé touw.
Welk Macramé touw je nodig hebt is dus afhankelijk van het formaat windlicht dat je maakt, de knopen zijn echter precies hetzelfde!
Voor het bevestigen van beide hangers heb je een houten ring nodig van 85mm.

Ongeverfd Macramé Touw - Knots&Nerds - Twined - 8 mm
Ongeverfd Macramé Touw – Knots&Nerds – Twined – 8 mm
29,65
Ongeverfd Macramé Touw - Knots&Nerds - Twined - 6 mm
Ongeverfd Macramé Touw – Knots&Nerds – Twined – 6 mm
28,42
Beukenhouten ring, Ø 85 mm
Beukenhouten ring, Ø 85 mm
2,76

We hopen dat deze videobeschrijving je op weg helpt in de wereld van Macramé. We vinden het altijd ontzettend leuk om jullie resultaten te zien, dus deel ze vooral met ons op Instagram, Facebook of andere sociale media! Tag ons met @meaningful.crafts

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *