Veelgestelde vragen voor consumenten

Verzendinformatie

Ik heb iets besteld, maar mijn pakje is nog niet aangekomen

Wanneer we je bestelling versturen ontvang je een e-mail van ons systeem met een track & trace code.
Je kunt die code gebruiken om te zien waar je pakketje is en vaak ook wanneer de verzenders verwachtten dat het aankomt. Wij kunnen helaas niet méér zien dan jij als klant kunt zien.

Neem contact met ons op als je pakketje langer dan een week niet afgeleverd is. (In het geval van buiten Nederland kan het langer duren, naar sommige locaties tot ongeveer één maand)

Ik heb iets besteld, maar mijn pakje is nog niet aangekomen

Wanneer we je bestelling versturen ontvang je een e-mail van ons systeem met een track & trace code.
Je kunt die code gebruiken om te zien waar je pakketje is en vaak ook wanneer de verzenders verwachtten dat het aankomt. Wij kunnen helaas niet méér zien dan jij als klant kunt zien.

Neem contact met ons op als je pakketje langer dan een week niet afgeleverd is. (In het geval van buiten Nederland kan het langer duren, naar sommige locaties tot ongeveer één maand)

Wat is de verzendtijd van Texel naar mijn locatie?

De verzendtijden vanaf Texel zijn niet anders dan vanaf een willekeurige andere plek in Nederland.

Over het algemeen leveren onze verzenders binnen 1 á 2 werkdagen in Nederland, reken 1 á 2 dagen extra voor buiten Nederland (binnen de Europese Unie).

Waarom zijn de verzendkosten zo hoog terwijl ik maar iets heel kleins bestel?

De reden dat je dezelfde verzendkosten voor zowel iets heel kleins als iets heel groots betaalt, is dat de verzenders ons niet meer toestaan om goederen in enveloppen per briefpost te versturen. Dit betekent dat iedere bestelling, hoe klein ook, onder ons basis verzendkostentarief valt omdat wij dat ook moeten betalen aan de verzender.

Onze tip: kijk vooruit en voeg eventueel iets toe aan je bestelling, zo bespaar je op de verzendkosten!

Hoe lang duurt bezorging?

Wij doen altijd ons uiterste best alle bestellingen, geplaatst voor 12:00, dezelfde dag de deur uit te krijgen. Het kan echter voorkomen dat de plank leeg is en we nieuwe voorraad moeten produceren. Onze excuses voor eventuele vertragingen en dank je wel voor je geduld.

De verzenders bezorgen meestal de volgende werkdag maar sinds Corona zit er tegenwoordig meer variatie in de levertijden.

Leveren jullie over de hele wereld?

Jazeker! 😊 Kies het land van bestemming tijdens het plaatsen van je bestelling.

Kan ik mijn bestelling volgen zo gauw het verstuurd is?

Ja, je kunt binnen de EU je bestelling volgen met de Track and Trace die je ontvangt van de vervoerder (PostNL of DPD). Voor leveringen buiten de EU, neem contact op met de klantenservice voor een tracking code.

 

Waarom is mijn bestelling nog niet aangekomen?

Soms zijn de postbezorgingsbedrijven erg druk en kan het voorkomen dat een pakje vertraging oploopt. Onze excuses voor dit ongemak. De Track and Trace die je ontvangt van de vervoerder geeft je alle informatie die je nodig hebt. Dit is helaas ook alle informatie die wij bezitten over het pakket nadat het onze deuren heft verlaten. Wij hebben geen enkele controle over de bezorging van je pakket. Heb je 5 werkdagen na het plaatsen van je bestelling nog geen verzendbevestiging ontvangen (check ook je email spambox)? Dan is er wellicht intern iets misgegaan.

In dat geval, neem asjeblieft contact op met de klantenservice.

Is mijn bestelling goed ontvangen/ al verzonden? Ik heb geen bevestiging ontvangen per email. 

De bevestigings email wordt verzonden door ons automatisch system naar het door jou ingevoerde email adres. Dit gebeurd zo gauw je je bestelling afrond/als wij je bestelling klaarzetten voor de post. Soms gaat deze email naar de spambox, controleer deze dus zeker ook eventjes. Het helpt als je ons emailadres opslaat, dan kan het niet meer per ongeluk in de spam terecht komen.

Heb je echt geen bevestiging ontvangen? Neem dan asjeblieft contact op met onze klantenservice

Kan ik mijn bestelling ook ophalen bij jullie of op een afhaalpunt?

Het is mogelijk je bestelling op te komen halen bij onze groothandel. Kies “Ophalen” bij de verzendopties.

Neem dan asjeblieft contact op met onze klantenservice om een ophaalmoment af te spreken. De groothandel is helaas niet toegankelijk zonder afspraak.

Verder kun je ook een Afhaalpunt in je woonplaats selecteren.

Kan ik een bericht achterlaten over de bezorgwijze (bijvoorbeeld “zet maar in de steeg/leveren bij de buren)?

Nee, helaas is het niet mogelijk een bericht achter te laten over de bezorging. De postbezorgingsbedrijven verwerken geen berichten die niet direct via hun eigen kanalen zijn geplaatst. Wij hebben geen enkele controle over het pakket nadat het onze deuren heeft verlaten, dus ook niet over de bezorging, onze excuses voor dit ongemak.

Kan ik zelf een pickup regelen voor mijn pakket met een extern postbedrijf? 

Dat is zeker mogelijk. Je kunt een pickup regelen bij een bedrijf naar jouw keuze (bijvoorbeeld TNT). Dit is iets wat je zelf regelt, dit kunnen wij helaas niet voor je doen. De kosten hiervan zijn ook voor je eigen rekening. Laat ons asjeblieft van te voren weten dat je dit van plan bent, zodat wij de verzendkosten kunnen verwijderen en niet per ongeluk een verzendlabel aanmaken voor de postbedrijven waar we zelf bij aangesloten zijn. Je kunt dit melden via het ordermemo tijdens het plaatsen van je bestelling of via de email. Wacht totdat je van ons bericht krijgt dat je bestelling is afgerond, voordat je een pickup in gaat plannen. Laat ons daarna asjeblieft weten wanneer de pickup gepland staat, zodat wij kunnen zorgen dat het pakket klaarstaat voor afhaal.

Wat zijn de verzendkosten naar mijn land? 

Klik hier om de lijst van verzendkosten te bekijken.

Informatie over winkelen

Ik heb iets besteld en wil graag iets toevoegen

In principe rapen wij je order heel snel nadat je besteld hebt. In sommige gevallen is het mogelijk om iets toe te voegen, maar dit kan alleen als de doos nog niet dicht is. We bepalen per geval of het nog kan, omdat het ook afhangt van de drukte.

Controleer dus goed bij je bestelling of je alles besteld hebt, zodat je niet teleurgesteld hoeft te raken wanneer we iets niet meer kunnen toevoegen.

Kan ik mijn bestelling nog aanpassen / iets toevoegen aan mijn bestelling?

Je bestelling wijzigen / iets toevoegen aan je bestelling is niet altijd mogelijk. Het kan zijn dat deze namelijk al te ver in het verwerkingsproces is. Je kunt echter altijd contact opnemen met onze klantenservice. We willen het altijd met liefde voor je proberen!

Moet ik perse een account aanmaken?

Nee, als je een particuliere klant bent hoef je niet perse een account aan te maken. Je kunt bestellen als “gast”. Het aanmaken van een account maakt het proces bij een eventuele volgende bestelling wel een stuk makkelijker en sneller. Verder kun je dan bij je gegevens en eerder geplaatste bestellingen/betalingen.
Als groothandelsklant heb je wel een account nodig omdat je korting aan je account gekoppeld is. Je kunt groothandelsaccount kiezen tijdens het aanmaken van een nieuwe account of ons vragen om je account om te zetten.

Verkopen jullie cadeaubonnen?

Helaas verkopen wij momenteel geen cadeaubonnen.

Ik zie fouten in foto’s / tekst / artikelen op de webshop en wil dit graag bij jullie onder de aandacht brengen.

Bedankt voor de tip! Als je fouten op de website ziet, neem dan alsjeblieft contact op met onze klantenservice. Vergeet niet een link mee te sturen, zodat wij het probleem snel kunnen vinden. Wij gaan dan ons uiterste best doen de fout zo snel mogelijk te herstellen.

Wat zijn de openingstijden?

Klik hier om de huidige openingstijden te bekijken van onze groothandel of hier onze winkel “De Witte Engel”.
Onze fysieke winkel bevindt zich op een andere locatie, heeft een ander telefoonnummer en heeft andere openingstijden. Let op dat je de juiste informatie bekijkt.

Doen jullie aan back orders?

Alleen in speciale gevallen en dan laten wij het aan je weten. Als er iets niet op voorraad is, vragen wij je het aan een volgende bestelling toe te voegen. Soms geeft de site aan dat een product op nabestelling is, dat betekent dat wij het ter plaatste produceren als het niet voorradig is.

Bestaan er papieren catalogussen van jullie producten?

Op dit moment hebben wij helaas geen papieren catalogussen meer, ons assortiment is op deze webshop te vinden.

Waar kan ik jullie ontmoeten?

Op Texel natuurlijk! De De Witte Engel winkel in Den Burg is 6 dagen per week open! Daarnaast staan we regelmatig op markten.

Is het mogelijk ergens de producten te voelen?

Wij hebben een fysieke winkel in het centrum van Den Burg, op het mooie eiland Texel (Binnenburg 15, Den Burg). Hier kun je de meeste producten zien, voelen en ook aanschaffen.

Ook verkopen we onze producten aan winkels wereldwijd. Het kan dus zijn dat een winkelier in je buurt onze producten heeft of kan kopen! Vraag ook vooral bij hen na 🙂

We hebben helaas geen lijst met wederverkopers omdat we niet weten welke bedrijven welke producten van ons verkopen.

Ik kan een artikel niet vinden in de webshop, hebben jullie dit nog steeds?

Sommige artikelen staan (nog) niet op de website, maar kunnen soms nog wel aanwezig zijn in onze groothandel. Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen je dan vertellen of het nog verkrijgbaar is! Heb je al een bestelling klaarstaan, dan mag je de missende artikelen ook noemen in het ordermemo. Ons team gaat dan kijken wat de mogelijkheden zijn en zorgen dat het goed komt!

Informatie over betalen

Kan ik betalen met een creditcard?

Wij accepteren helaas geen creditcards, je kunt echter wel een creditcard koppelen aan een Paypal account.

Wat is het minimale afnamebedrag?

We hebben geen minimaal afnamebedrag voor consumentenbestellingen.
Boven de € 65,00 is de verzending echter gratis binnen Nederland.

Welke betaalmethoden zijn er?

Wij accepteren: Bankoverschrijving, BanContact, GiroPay, iDeal, PayPal en SOFORT. Zorg ervoor dat je de betaling voldoet via de betaallink en de instructies precies opvolgt. Als je buiten de link om betaald (los overmaken), zal ons systeem deze niet koppelen. Dat levert onnodige vertraging op. Zonde als je moet wachten terwijl dat niet nodig is!

Hoe werkt betalen? 

In de meeste gevallen betaal je gewoon tijdens het afreken proces. Je kiest dan bijvoorbeeld Ideal of Sofort en rond te stappen af via het afrekenportaal.

Wil je gebruik maken van een bankoverschrijving? Zorg er dan voor dat je de stappen van de betaalinstructies precies opvolgt. Onze betalingsprovider betaling niet verwerken als de informatie incorrect is.

Als je naar een bankrekeningnummer overmaakt dat niet door Mollie (de betalingsprovider) gegeven is kan het zijn dat je bestelling extra vertraging oploopt.

 

Voor bestellingen buiten de Europese Unie geldt dat we je bestelling eerst in behandeling nemen, rapen en bepalen wat de verzendkosten zijn. Daarna sturen we je een link met een betalingsverzoek. Wanneer je de rekening betaald hebt sturen we je het pakket op.

Retourneren en klachten

Wat zijn de voorwaarden voor retourneren?

Particuliere bestellingen kunnen geretourneerd binnen 30 dagen, mits ongebruikt en onbeschadigd.

Hier kun je alles lezen over retourneren

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar hi@meaningfulcrafts.com.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om een geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Productinformatie

Ik wil vilt afnemen in maten die afwijken van wat ik op de website zie. Is dat mogelijk? 

Ons vilt is beschikbaar per 10 cm van de rol (breedtematen verschillen en zijn te vinden bij het artikel). Je kunt elke gewenste lengte afnemen, mits het op voorraad is. Verander simpelweg het cijfer in het aantallenvakje. Wil je graag een afwijkende breedtemaat? Wil je hele rollen bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.

Ik ben op zoek naar certificaten (bijvoorbeeld EN71 of Ökotex)

Wij helpen je graag met je artikel. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

Ik zoek informatie over armbreien met lontwol (bijvoorbeeld dekens maken).

Wat leuk! Hier vind je informatie over armbreien voor beginners. Verder hier nog een leuke inspiratie een wollen poef maken!

Ik wil graag vachtvilten, hoeveel kaardvlies heb ik nodig?

Voor een middelgrote vacht heb je aan ongeveer een kilo genoeg.

Klik hier voor ons Kaardvlies.

Hoeveel wol heb ik nodig om wollen sloffen te maken?

Hieronder zie je hoeveel wol ongeveer wordt aangeraden. Deze aantallen zijn voor slippers/pantoffels met onbedekte enkels. Wil je een slof-laars maken, Gebruik dan ongeveer 1/3 meer, afhankelijk van hoe dik en hoog je ze maakt natuurlijk.
35/36 = ca. 150 -160 g

37/38 = ca. 160 – 170 g

39/40 = ca. 170 – 180 g

41/42 = ca. 180 – 190 g

43/44 = ca. 190 – 200 g

De wol geeft kleur af

Sorry te horen dat de wol kleur afgeeft. Soms kan dit helaas voorkomen en wij bieden onze excuses aan voor het ongemak. Tijdens het verfproces kunnen de variablen afwijken en daardoor kan een verf wat minder goed pakken en dus afgeven. Dit is waarom wij nooit aangeven dat onze wol wasvast is. Wij raden altijd aan om eerst een stukje te testen, voordat je een groot deel gebruikt in je project.

Is het vilt brandwerend?

Wol is van nature brandwerend. Dit betekend dat het geen vlam zal vatten als je het op iets heets laat staan (bijvoorbeeld een hete pan). Wol bestaat uit haren en net als mensenhaar kan het schroeien. Maar onder normale omstandigheden zal het niet branden. Dit betekend dat als je er een directe vlam bij houdt, de wol zal blijven schroeien maar als je de vlam weghaalt het onmiddelijk stopt. Net zoals wenkbrauwen bij een kaars 😉.
Ons vilt word took gebruikt bij interieur design, bijvoorbeeld voor uitwendige isolatie of akoestische demping, juist vanwege deze brandvertragende werking.

Wolvilt vertraagd een brand in plaats van het aan te wakkeren. Ons Truefelt is gemaakt van 100% wol.

Ons Designfelt heeft echter een maximum van 10% polyester door de wolmix, houd er rekening mee dat dit eventueel een beetje kan smelten.

De kleur op de foto op de website wijkt af van wat ik heb ontvangen.

Wij doen altijd ons uiterste best om de foto’s op onze website zo natuurgetrouw mogelijk te maken. Het is echter heel lastig om een foto precies te laten lijken op de werkelijkheid. Dit heeft te maken met (kunstmatig of natuurlijk) licht dat op het product valt, de interne kleurinstellingen van de camera en natuurlijk de individuele instellingen van een smartphone-/computer beeldscherm. Zo ziet iedereen een foto nét even anders. Verder kunnen de natuurlijke producten die wij verkopen de verf op verschillende manier oppakken. Hierdoor is niet elk kleurbad precies hetzelfde. Vanwege al deze redenen is het voor ons niet mogelijk de foto’s precies zo te maken als het product in werkelijkheid is, al blijven wij natuurlijk ontzettend ons best doen om het er zo dicht mogelijk bij te krijgen. Wij waarderen tips over verbeteringen altijd zeer.
Wij raden aan om van te voren eerst een staaltje aan te schaffen, om er zeker van te zijn dat de kleur bevalt, voordat je een grotere hoeveelheid besteld.
Wil je graag een groot project maken met dezelfde kleur, zorg dan dat je ruim voldoende besteld om er zeker van te zijn dat je hetzelfde kleurbad hebt.
Heb je echter echt een hele andere kleur ontvangen, neem dan asjeblieft contact op met onze klantenservice.

Waar komen de wolballen/viltkralen vandaan?

Bedankt dat je het vraagt, ze komen uit Nepal! Voor meer informatie over onze wolballen/viltkralen. Klik hier om meer te lezen over onze reis naar onze producent in Nepal! 😊

Hoe zit het met de omstandigheden voor de dieren / milieu / buitenlandse werkers?

Wij vinden het heel belangrijk dat wij producten verkopen waarbij geen dierenleed is geweest. Ook letten wij op de werkomstandigheden van de werknemers van de buitenlandse bedrijven waar wij onze producten vandaan halen. Verder vinden wij het milieu heel belangrijk en zijn elke dag bezig met verbetering aan ons bedrijf op dat gebied. Lees meer: Wol van Dichtbij

Er zijn zoveel soorten viltnaalden, welke heb ik nodig?

Hier vind je een handige uitleg over onze viltnaalden: